AudioQuest

AudioQuestAudioquest heeft als bedrijf het doel gesteld om geluid zo puur mogelijk te laten klinken en beeld zo scherp mogelijk te laten zien. Zo is oprichter William E. Low erachter gekomen dat de kabels die de verschillende onderdelen met elkaar verbinden, zoals een tv en blu-ray speler, een grote invloed hebben op de geluidskwaliteit. Door te experimenteren kwamen ze erachter dat de beeld- en geluidskwaliteit makkelijker te beïnvloeden is door betere kabels dan door dure upgrades aan speakers en versterkers. Sinds 2012 heeft Audioquest verschillende prijzen gewonnen voor zijn innovaties. Audioquest garandeert dat alle HDMI kabels voldoen aan hoge eisen. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat Audioquest al jaren marktleider is in hoge kwaliteit kabels.

20 producten

Naam | Prijs | Levertijd

Cinnamon

De AudioQuest Cinnamon HDMI-kabel voegt een 1,25% zilveren bekleding toe, in vergelijking met voorgaande kabels. Dit zorgt voor minder ruis in het geluid. Hiernaast gebruikt de Cinnamon lijn ook Sold high-density polythylene insulatie. Dit is een gevlochten omhulsel wat zo veel mogelijk energy binnenhoud waardoor er nog minder storing is. De kabel beschikt over een hoge datacapaciteit van 10.2 GB per seconde. De Cinnamon serie is geschikt voor 4K Ultra HD-beelden, ethernet en hi-res audio.

Forest

De Forest modellen zijn uitgerust met Long Grain Copper conductors. Dit omhulsel zorgt voor een extra isolatie van de kabel waardoor er minder ruis is en een beter signaal overkomt. De kwaliteit van de Forrest is bijna hetzelfde als van een volledig zilveren kabel maar qua prijs komt het meer overeen met een volledig koperen kabel. Ook deze serie is geschikt voor onder meer 4K-video, ethernet en hi-res audio.

Pearl

De pearl is het goedkoopste model van de Audioquest HDMI kabels. Toch is er niks bezuinigd op kwaliteit, want ook met deze serie kijk je gewoon naar 4K Ultra HD-beeldmateriaal. De geleiders van deze kabel zijn gemaakt van massief Long grain copper en geïsoleerd met een kunststof van polyethyleen. Ook worden ethernet en Audio Return Channel (ARC) ondersteund.

Optilink

De optilink is een optische kabel die over synthetische polymeer-vezels beschikt. Hierdoor is het verlies aan geluidskwaliteit minimaal. De kabel verbindt een receiver of soundbar met een televisie.

Antenna

De coax kabel van Audioquest geeft een storingsvrij signaal door. De kabel bestaat uit een massieve geleider en een kern van 0,5% zilver. Om deze kabel storingsvrij te houden zit er een drie laags omhulsel omheen, eerst twee lagen folie en daarna een gevlochten mantel. Deze combinatie zorgt ervoor dat het tv-signaal zonder ruis op je beeldscherm komen.