Beste tv's van 2018

In je zoektocht naar een nieuwe televisie is het goed mogelijk dat je door de vele modellen het overzicht een beetje kwijtraakt. De grote variatie aan modellen en alle verschillende functies kunnen ertoe leiden dat het voor jou lastig wordt een geschikt model te kiezen. Zo kun je kiezen uit verschillende beeldresoluties, diverse besturingssystemen en natuurlijk diverse merken. Zie jij door alle bomen het bos niet meer? Dat er zo'n grote variatie bestaat wil natuurlijk niet zeggen dat het voor jou lastig hoeft te zijn om een geschikte televisie uit te kiezen.

Het uitgebreide assortiment zorgt er namelijk voor dat jij een beeldscherm kunt kiezen die bij jouw wensen en behoeften past. Wat de ‘Beste tv’ is, blijft hierdoor lastig aan te geven. In dit overzicht behandelen we vanzelfsprekend alleen tv's die nu verkrijgbaar zijn.

Beste LED-tv's

Met een LED-tv zul je een aantal voordelen kunnen ervaren. Tussen deze modellen zit ongetwijfeld een model die precies aansluit op jouw wensen en behoeften. Deze beeldschermen zijn voorzien van veel van de nieuwste functies en mogelijkheden. Televisies met een haarscherp beeld, een prachtig geluid en technologie zoveel je wilt, wanneer je wilt. Het wordt voor jou wel heel makkelijk om je tv te bedienen en entertainment te beleven.


Beste Smart-tv

Tussen de beste Smart-tv’s zit ongetwijfeld een model die zorgt dat jij optimaal plezier kunt beleven. Je krijgt namelijk heel eenvoudig toegang tot een wereld aan entertainment. Het gemak van een smartphone of tablet, maar dan gewoon op je tv. Speel voor eigen regisseur en bepaal zelf wat je gaat doen. Ga je tv kijken, ga je internetten of maak je toch gebruik van één van de vele applicaties die je op je tv kunt zetten? Het is helemaal aan jou.

 

Beste 4K-tv

Een 4K-tv (ook wel 4K Ultra HD, en UHD genoemd) toont beelden die liefst vier keer zo scherp zijn als een Full HD televisie. Steeds meer consumenten zijn op zoek naar een 4K UHD-tv, vooral vanwege deze resolutie en de mogelijkheden. Ieder detail wordt zichtbaar op deze beeldschermen. Aangezien steeds meer content beschikbaar komt in deze resolutie, heb je genoeg te beleven.


Beste Curved-tv

Een Curved-tv heeft een stijlvolle uitstraling. De subtiele buiging van het scherm maakt hem zeer geliefd onder consumenten die 'eens wat anders willen'. Door de curve in het scherm wordt een sterker gevoel van diepte gecreerd. Veel van deze schermen staan vanwege de functies en mogelijkheden terecht hoog in de lijstjes met top modellen.


Beste Samsung-tv’s

Inmiddels is Samsung niet meer weg te denken uit de Nederlandse woonkamers. Het assortiment van Samsung zit vol met hoogwaardige tv's voor high-end gebruik. Deze beeldschermen zijn dan ook van topkwaliteit en hebben je veel te bieden. Zo kun je kiezen uit verschillende afmetingen en zijn de televisies uitgerust met functies die samen kunnen zorgen voor een ultieme entertainment ervaring.


Beste LG-tv's

Jij hoeft niet te verdwalen in het grote assortiment aan LG-televisies. In een overzicht zie je hier de beste LG tv's. Ze zijn in verschillende maten beschikbaar en er zijn diverse functies die het kijken naar je tv nog leuker maken. Daarom kan niet iedere tv onder de noemer 'beste tv' vallen. Je kunt gaan genieten van 3D, OLED, 4K, Smart-tv, een Curved beeldscherm en veel meer.


Beste Sony-tv's

Tegenwoordig heeft bijna ieder huishouden wel een product van Sony in huis staan of liggen. Niet zo vreemd, want het merk is actief op veel verschillende markten als het aankomt op elektronica. Met de BRAVIA-modellen van Sony kun je zelf bepalen wanneer je naar je favoriete films en series gaat kijken en hoe lang je dat doet.


Beste Panasonic-tv's

Tussen de Panasonic-televisies is een grote variatie te vinden. Diverse afmetingen en verschillende functies kunnen het voor jou behoorlijk lastig maken het juiste toestel te kiezen. Dit wil echter niet zeggen dat de keuze ook daadwerkelijk heel erg lastig hoeft te zijn. Om jou te helpen hebben we namelijk de beste Panasonic tv’s op een rijtje gezet.


Consumentenbond beste tv's 2017

Het hele jaar door is de Consumentenbond vol overgave bezig met het uitvoeren van onafhankelijke test. Honderden producten in verschillende productcategorieën worden nauwkeurig getest en hieruit worden de allerbeste producten gekozen. Elk maand krijgt een aantal producten het kenmerk ‘Beste uit de test’ of ‘Beste koop’. De televisies en speakers die het kenmerk ‘Beste uit de test’ hebben meegekregen zijn de allerbeste modellen in het segment. Onder ‘Beste koop’ vallen de modellen die worden gekenmerkt door een goede prijs-kwaliteitverhouding. Inmiddels zijn veel producten in de prijzen gevallen en hebben diverse merken al verschillende predicaten in ontvangst mogen nemen. 

Samsung KS9000

Met één van de predicaten van de Consumentenbond krijg jij goed en onafhankelijk oordeel. De televisies van Samsung worden vooral geroemd vanwege de uitmuntende beeldkwaliteit, maar ook op de nodige andere belangrijke punten. Zo springen ook de scores op het gebied van Smart en de geluidskwaliteit eruit. De topmodellen van Samsung bestaan uit de Q-serie en MU-series van het merk. Niet zo gek, want deze beeldschermen beschikken over de nieuwste technieken. De televisies uit deze series hebben de beschikking over S-UHD en Quantum Dots, die het beeld nog spectaculairder maken. Bij de test let de Consumentenbond op veel uiteenlopende punten. Bij een tv wordt bijvoorbeeld rekening gehouden met de functies die zijn toegepast, de beeldkwaliteit en het geluid. Maar ook het gebruiksgemak, de veelzijdigheid en het energieverbruik van het producten worden bekeken. De LG-televisies hebben ook al diverse prijzen in ontvangst mogen nemen voor de adembenemend mooie en heldere beelden die weergegeven worden. 

Samsung QE49Q7F Score: 7,8 Predicaat: 'Beste uit de test'
LG OLED55C7V Score: 8,0 Predicaat: 'Beste uit de test'
Samsung QE65Q7F Score: 7,9 'Beste uit de test'
     
Samsung UE40K5600 Score: 7,2 Predicaat: 'Beste koop'
Samsung UE49KS9000 Score: 8 Predicaat: 'Beste uit de test'
Samsung UE49K6300 Score: 7,6 Predicaat: 'Beste koop'
Samsung UE32K5600   Score: 7,2 Predicaat: 'Beste uit de test'
Samsung UE43KS7500 Score: 7,8 Predicaat: 'Beste uit de test' 
Samsung UE49KS7000 Score: 7,8 Predicaat: 'Beste uit de test'
Samsung UE49KS8000 Score: 7,8 Predicaat: 'Beste uit de test'
Samsung UE55KS8000 Score: 8,0 Predicaat: 'Beste uit de test'
Samsung UE55KS9000 Score: 8,0 Predicaat: 'Beste uit de test'


Het blijft feest voor Samsung. De afgelopen maanden vielen al meerdere Samsung tv's in de prijzen en opnieuw zijn een aantal modellen onderscheden. Opnieuw heeft de Consumentenbond televisies van Samsung getest en beoordeeld. Dit heeft tot hoge scores geleid. Veel tv's van het merk staan inmiddels hoog in de lijsten van de Consumentenbond.

Je nieuwe tv kiezen

Om je op weg te helpen in je keuze voor een nieuwe televisie hebben wij voor het gemak aangegeven wat de beste tv's zijn van Samsung, LG, Sony en Panasonic. Als jij fan bent van een bepaald merk, zorgt dit ervoor dat de keuze voor jou weer iets makkelijker zal worden. Heb jij nog geen keuze gemaakt voor een merk? Dan kun je natuurlijk altijd een kijkje nemen bij ons overzicht van ‘Beste Smart-tv’s’, ‘Beste LED-tv’sBeste 4K-tv's of Beste Curved-tv's. Uiteraard kun je ook naar de experts luisteren en kijk je tussen de modellen die zijn aangemerkt als 'Beste koop' en 'Beste uit de test' door de Consumentenbod. Bovendien kun je kijken naar de tv's met een Eisa Award. Hierdoor haal je altijd een van de beste televisies in huis. Niet iedereen is tenslotte op zoek naar dezelfde functies en mogelijkheden. Toch zijn hieronder een aantal tv’s te vinden die onder de 'topmodellen' vallen. Dit zijn enkele modellen die met recht als beste tv aangemerkt kunnen worden. Het is echter van belang dat je goed kijkt of de tv die jij voor ogen hebt de beschikking heeft over de functies waar jij gebruik van wilt maken.