Alles over Samsung QLED

De term OLED is tegenwoordig bij de meeste mensen wel bekend. Nu komt Samsung met een 'nieuwe' techniek om de hoek, namelijk QLED. Deze Samsung QLED tv's hebben veel voordelen van OLED, maar zijn aantrekkelijk vanwege lagere productiekosten. De uitstekende beeldkwaliteit van Samsung QLED is vooral te danken aan het gebruik van zogenaamde Quantum dots.


Samsung kennen we als de wereldleider als het gaat om de productie van beeldschermen. Logischerwijs heeft een telefoon een ander scherm nodig dan een televisie. Om de beste kijkbeleving op een televisie te garanderen, heeft Samsung nu Quantum dot ontwikkeld, wat ze presenteren onder de naam QLED. De beste beeldkwaliteit wordt behaald door een perfect kleurvolume, extreem hoge helderheid en speciale technieken die reflectie tegengaan. De Samsung QLED-tv's combineren de weergaloze beeldkwaliteit met hoogwaardig gebruikersgemak en stijlvol design dat past in elk interieur.

Samsung QLED-tv's | OLED-tv's | QLED of OLED

OLED: Wat is het ook alweer?

Om je geheugen op te frissen: Bij OLED tv’s lichten de pixels zichzelf op, om zo contrasten te vergroten en zwart echt zwart te houden. Dit zorgt voor een betere kijkervaring dan LCD-schermen. Als je alles over OLED wil weten, lees je onze blog. OLED en QLED zijn niet hetzelfde. Bij een OLED-tv wordt gebruik gemaakt van een OLED-panel, terwijl een Samsung QLED-tv gebruikmaakt van een LED-beeldscherm met Samsung Quantum dot technologie.

QLED vs OLED

Waar OLED-schermen pixels gebruiken die zichzelf verlichten, wordt bij QLED een speciale laag met Quantum dots (nanokristallen) over het LCD-panel heen geplaatst. De nanokristallen in het beeld geven kleuren nauwkeuriger weer. Daarvoor gebruikt Samsung verfijnd materiaal, wat ook weer voor een hogere helderheid en beter contrast zorgt . Maar wat is QLED? Samsung gebruikte de Quantum dot technologie eerder al in zijn SUHD-tv's, waarvan de QLED-tv's eigenlijk een nieuwe generatie vormt. Hierin zijn diverse verbeteringen doorgevoerd voor een nog betere kijkervaring.
Samsung Q Style

QLED TV: de stijlvolle oplossing

QLED TV's zijn de perfecte oplossing voor mensen die naast een geweldige tv een toestel willen die perfect in het interieur past. De man kiest vaak voor een zo groot mogelijk toestel, de vrouw wil juist dat de tv niet te veel in het zicht komt te staan. Daarnaast mogen er geen lelijke kabels in het zicht staan. Samsung lost dit nu op met twee slimme uitvindingen.

Ambient Mode

De tv's worden steeds groter en daardoor heb je een steeds groter zwart vlak aan je wand. Om dit op te lossen introduceert Samsung dit jaar de Ambient Mode. Met deze speciale instelling (en knop op je afstandsbediening) zorg je er voor dat de tv de achtergrond van je muur overneemt. Door éénmalig via een App een foto van je muur te maken zorg je dat de tv in de Ambient Mode één wordt met je interieur. Daarom zegt Samsung: We kijken graag tv, maar zien hem liever niet.

Samsung Qled Ambient Mode 

One visible connection

Een grote ergernis bij veel tv's zijn de vele kabels die je in het zicht ziet. Dit lijkt altijd slordig en is lastig weg te werken. Samsung komt met de perfecte oplossing voor dit probleem. Vanuit de tv loopt slechts één kabel naar een speciaal kastje waar alle randapparatuur op wordt aangesloten. Op deze manier heb je nooit meer lelijke kabels in het zicht. 

Samsung Qled tv

Van 4K Ultra HD naar 8K Ultra HD

Enkele jaren terug was 4K Ultra HD dé revolutie in de televisiebranche. De resolutie is vier keer scherper dan Full HD. Maar het kan altijd nog vier keer scherper, dus is er nu 8K Ultra HD. Met name op beeldschermen van 65 inch en groter heeft dit een meerwaarde. Daarom is Samsung vanaf eind 2018 begonnen met de productie van 8K QLED televisies.

Samsung Q Style

Samsung Smart tv

Word je ook zo gek van al die verschillende afstandbedieningen? Samsung heeft daarvoor een oplossing bedacht: de Samsung One Remote Control. Met deze slimme afstandbediening bedien je niet alleen je televisie, maar ook al je andere apparaten. Ook krijg je hiermee een snelle toegang tot al je bronnen. Samsung gebruikt tegenwoordig de handige SmartThings app. Dit is een app voor alle slimme apparaten van het merk. Je kunt de tv als hub gebruiken, waarbij je bijvoorbeeld ook je slimme verlichting kunt aansturen.

Natuurlijk biedt het Samsung smart-tv platform, dat draait op het Tizen besturingssysteem, tal van mogelijkheden. Via de handige Smart Hub is het mogelijk om razendsnel een app te vinden en openen. Het aanbod van applicaties is ruim en populaire applicaties als YouTube en Netflix zijn vanzelfsprekend beschikbaar. Bij deze diensten kun je ook genieten van 4K Ultra HD- en HDR-beelden. Apps die niet vooraf geïnstalleerd zijn kun je opzoeken in de store en alsnog downloaden. Heb je foto's, video's of muziek op je smartphone? Via wifi stream je het allemaal probleemloos naar het grote scherm waar het ongetwijfeld indruk maakt. Er wordt continu gewerkt aan vernieuwing, bijvoorbeeld met de toevoeging van Apple Airplay 2 (streaming) en Apple iTunes.

Q Smart

Nu op de markt

De nieuwste QLED-tv's zijn uiteraard bij TVQ.nl te bestellen. Liever live bewonderen? Kom dan de modellen bekijken in onze showroom.

Televisies

Q950R serie

Ben je klaar voor een stap in de toekomst? De Samsung Q950R serie biedt 8K Ultra HD beeldkwaliteit. Een perfecte tv voor de echte film- en gameliefhebber.


Q90R serie

Niet alleen wat betreft design is deze tv waanzinnig. Dit model heeft de beste beeldkwaliteit van de 4K modellen. Je geniet van ultiem contrast.


Q85R serie

Met zijn fraaie 'Elegant Open Center Standard' is dit een waanzinnige tv om te zien. En de beeldkwaliteit is subliem, dus je mist geen detail.


Q80R serie

De Q80R serie is iets minder zwaar gespecificeerd wat betreft beeldkwaliteit, ten opzichte van de Q85R serie. Dit model heeft daarnaast een ander type standaard.


Q70R serie

De Q70R serie gaat weer een klein stapje naar beneden op het gebied van beeldkwaliteit. Maar het design is wonderschoon, en je hebt alle opties aan boord.

Q67R serie

Wil je een wel QLED-tv, maar niet te veel geld uitgeven, dan is de Q67R serie. Met een fraai zilverkleurig design en luxe Premium One Remote Control.


Samsung QLED-tv

 

 

Terug