Alles over Samsung QLED

De term OLED is tegenwoordig bij de meeste mensen wel bekend. Nu komt Samsung met een 'nieuwe' techniek om de hoek, namelijk QLED. Deze Samsung QLED tv's hebben veel voordelen van OLED, maar zijn aantrekkelijk vanwege lagere productiekosten. De uitstekende beeldkwaliteit van Samsung QLED is vooral te danken aan het gebruik van zogenaamde Quantum dots.


Samsung kennen we als de wereldleider als het gaat om de productie van beeldschermen. Logischerwijs heeft een telefoon een ander scherm nodig dan een televisie. Om de beste kijkbeleving op een televisie te garanderen, heeft Samsung nu Quantum dot ontwikkeld, wat ze presenteren onder de naam QLED. De beste beeldkwaliteit wordt behaald door een perfect kleurvolume, extreem hoge helderheid en speciale technieken die reflectie tegengaan. De Samsung QLED-tv's combineren de weergaloze beeldkwaliteit met hoogwaardig gebruikersgemak en stijlvol design dat past in elk interieur.

Samsung QLED-tv's | OLED-tv's | QLED of OLED

OLED: Wat is het ook alweer?

Om je geheugen op te frissen: Bij OLED tv’s lichten de pixels zichzelf op, om zo contrasten te vergroten en zwart echt zwart te houden. Dit zorgt voor een betere kijkervaring dan LCD-schermen. Als je alles over OLED wil weten, lees je onze blog. OLED en QLED zijn niet hetzelfde. Bij een OLED-tv wordt gebruik gemaakt van een OLED-panel, terwijl een Samsung QLED-tv gebruikmaakt van een LED-beeldscherm met Samsung Quantum dot technologie.

QLED vs OLED

Waar OLED-schermen pixels gebruiken die zichzelf verlichten, wordt bij QLED een speciale laag met Quantum dots (nanokristallen) over het LCD-panel heen geplaatst. De nanokristallen in het beeld geven kleuren nauwkeuriger weer. Daarvoor gebruikt Samsung verfijnd materiaal, wat ook weer voor een hogere helderheid en beter contrast zorgt . Maar wat is QLED? Samsung gebruikte de Quantum dot technologie eerder al in zijn SUHD-tv's, waarvan de QLED-tv's eigenlijk een nieuwe generatie vormt. Hierin zijn diverse verbeteringen doorgevoerd voor een nog betere kijkervaring.
Samsung Q Style

Q Picture

Wanneer je kijkt naar een glas-in-lood raam, valt je misschien op dat door het licht de kleuren super helder worden. Licht brengt de kleuren tot leven; evenals bij de Quantum dots. Samsung noemt dit Q PICTURE. Quantum dots creëren de meest zuivere kleuren en de helderste beelden. We beschrijven nog vier eigenschappen die zorgen voor perfecte beeldkwaliteit.

Q Color

De QLED-tv's leveren een perfecte combinatie van een groot kleurbereik en een hoge maximale helderheid. Met een kleurvolume van 100% zie je kleuren perfect in zowel donkere als heldere beelden. Als voorbeeld noemt Samsung een heldere hemel met lichte bewolking. Bij een normale tv zijn de wolken nauwelijks zichtbaar omdat de hemel bijna wit kleurt, maar dankzij QLED worden het blauw van de lucht en het wit van de wolken beter onderscheiden.

Q Contrast

Het maakt niet uit of je kijkt in een donkere of lichte kamer, want het contrast is altijd uitstekend. Dit is te danken aan een speciale anti-reflecterende laag, die reflecties van bijvoorbeeld verlichting in je woonkamer voorkomt.

Samsung Qled tv

De speciale structuur van het beeldscherm voorkomt ongewenste reflecties.

Q HDR

Steeds meer tv's kunnen HDR-beelden weergeven. HDR zorgt ervoor dat details beter zichtbaar worden in donkere en lichte scènes. Met HDR 1500 zetten de QLED televisies een nieuwe standaard wat betreft maximale helderheid. De Q8 en Q7 serie behalen een helderheid van 1500 nits, terwijl het 65 inch-model van de Q9 serie zelfs 2000 nits haalt. Dit is tot vijf keer helderder dan een normale tv.

Q Viewing Angle

Zowel de helderheid als het hoge kleurbereik zijn verantwoordelijk voor een bijzonder ruime kijkhoek. Zit je met de hele familie op de bank van een film te genieten, dan profiteert iedereen van dezelfde beeldkwaliteit. Je kunt dus gerust vanuit een wat grotere hoek naar je QLED-tv kijken, want je blijft genieten van prachtige beelden.

QLED

Q Style

Vanzelfsprekend heeft de beeldkwaliteit prioriteit voor consumenten, maar je wilt ook dat de woonkamer de tv mooi opneemt. Om te zorgen voor een naadloze integratie van de QLED modellen in elke woonkamer, gebruikt Samsung het 360 design dat de tv's aan alle kanten stijlvol maakt. Bij QLED is de aandacht gelegd op een fantastische beeldweergave, maar ook is er gedacht aan de kabels. Samsung heeft een kabelmanagementoplossing, genaamd Invisible Connection. Je sluit namelijk al je randapparatuur aan op de One Connect Box. Je verbergt de One Connect Box daarna in de kast. De ‘Invisible Cable’ verbindt de televisie met de One Connect Box. Zo is de verbinding tussen tv en randapparatuur bijna onzichtbaar. 

De No Gap Wall-Mount (WMN-M10EA of WMN-M20EA) van Samsung maakt een ophanging perfect  tegen de muur mogelijk, zonder tussenruimte. Uniek is dat dit type muurbeugel deels in de achterkant van de tv verdwijnt op ruimte te besparen.

Q Style

Q Style: de One Connect Box en Invisible Cable voorkomen een wirwar van kabels.

Q Smart

Word je ook zo gek van al die verschillende afstandbedieningen? Samsung heeft daarvoor een oplossing bedacht: de Samsung One Remote Control. Met deze slimme afstandbediening bedien je niet alleen je televisie, maar ook al je andere apparaten. Ook krijg je hiermee een snelle toegang tot al je bronnen. Helemaal handig de Samsung Smart View app zorgt voor een perfecte samenwerking met de smartphone. In de app heeft Samsung in 2017 namelijk dezelfde gebruikersinterface gegeven als je televisie. Op die manier bedien je de QLED tv vanaf je smartphone zoals je gewend bent.

Natuurlijk biedt het Samsung smart-tv platform, dat draait op het Tizen besturingssysteem, tal van mogelijkheden. Via de handige Smart Hub is het mogelijk om razendsnel een app te vinden en openen. Het aanbod van applicaties is ruim en populaire applicaties als YouTube en Netflix zijn vanzelfsprekend beschikbaar. Bij deze diensten kun je ook genieten van 4K Ultra HD- en HDR-beelden. Apps die niet vooraf geïnstalleerd zijn kun je opzoeken in de store en alsnog downloaden. Heb je foto's, video's of muziek op je smartphone? Via wifi stream je het allemaal probleemloos naar het grote scherm waar het ongetwijfeld indruk maakt.

Q Smart

Q Smart: bestuur alle randapparatuur met de Samsung One Remote Control.

QLED accessoires

Samsung levert enkele fraaie en handige accessoires die je kunt gebruiken bij je QLED-tv. De zogenaamde Studio stand heeft drie poten en zet het toestel stijlvol op kijkhoogte.  Daarnaast is er de Gravity stand, die oogt als een gepolijste sculptuur. Deze standaard kan vijftien graden draaien. Tussen de tv en One Connect Box gebruikt Samsung een zogenaamde Invisible Cable. Mocht deze niet lang genoeg zijn, dan levert Samsung ook een kabel met een lengte van vijftien meter. Tot slot is er de eerder genoemde No Gap Wall Mount. Met deze muurbeugel bevestig je een QLED-tv van Samsung naadloos aan de muur. Dit type wandsteun kan vijftien graden naar voren kantelen, wat handig is als je tv wat hoger aan de muur hangt.

Samsung QLED Invisible Cable

Zoek de invisible cable van vijftien meter.

Nu op de markt

Deze nieuwe QLED-tv's uit 2017 zijn uiteraard ook bij TVQ.nl te bestellen. De Samsung Q9-serie, Samsung Q8-serie en Samsung Q7-serie zijn voorzien van de nieuwe techniek. Liever live bewonderen? Kom dan de modellen bekijken in onze showroom.

Televisies

Q9F-serie

De Q9F-serie is verkrijgbaar als 88 inch en 65 inch televisie. Deze absolute topmodellen hebben de beschikking over een plat beeldscherm en een prachtig design.


Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Q8C-serie

Wie liever een gigantisch gebogen scherm wil hebben kan kiezen voor de Q8C-serie, die verkrijgbaar is in de inchmaten 75-, 65- en 55-inch. Het design is zilverkleurig en bijzonder stijlvol afgewerkt.


Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Q8F-serie

Met de tv's uit de Q8F-serie heb je de nodige entertainment binnen handbereik. De tv's uit deze serie zijn beschikbaar in een 65-inch en een 55-inch model.


Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Q7F-serie

De Q7F-serie wordt gekenmerd door een plat design met een zwarte achterkant en metalen voet. Deze serie wordt geleverd in vier inchmaten: 75-, 65-, 55-, en 49-inch.Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Q7C-serie

Wil je een QLED-tv met een gebogen beeldscherm in een wat kleinere inchmaat? Dan kun je kiezen voor de Q7C-serie. Naast een 65- en 55-inch model is er ook een 49-inch versie verkrijgbaar. Ook deze modellen hebben een metalen voet en zwarte achterkant.


Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Samsung QLED-tv

 

 

Terug