Alles over Samsung QLED

De term OLED is tegenwoordig bij de meeste mensen wel bekend. Nu komt Samsung met een 'nieuwe' techniek om de hoek, namelijk QLED. Deze Samsung QLED tv's hebben veel voordelen van OLED, maar zijn aantrekkelijk vanwege lagere productiekosten. De uitstekende beeldkwaliteit van Samsung QLED is vooral te danken aan het gebruik van zogenaamde Quantum dots.


Samsung kennen we als de wereldleider als het gaat om de productie van beeldschermen. Logischerwijs heeft een telefoon een ander scherm nodig dan een televisie. Om de beste kijkbeleving op een televisie te garanderen, heeft Samsung nu Quantum dot ontwikkeld, wat ze presenteren onder de naam QLED. De beste beeldkwaliteit wordt behaald door een perfect kleurvolume, extreem hoge helderheid en speciale technieken die reflectie tegengaan. De Samsung QLED-tv's combineren de weergaloze beeldkwaliteit met hoogwaardig gebruikersgemak en stijlvol design dat past in elk interieur.

Samsung QLED-tv's | OLED-tv's | QLED of OLED

OLED: Wat is het ook alweer?

Om je geheugen op te frissen: Bij OLED tv’s lichten de pixels zichzelf op, om zo contrasten te vergroten en zwart echt zwart te houden. Dit zorgt voor een betere kijkervaring dan LCD-schermen. Als je alles over OLED wil weten, lees je onze blog. OLED en QLED zijn niet hetzelfde. Bij een OLED-tv wordt gebruik gemaakt van een OLED-panel, terwijl een Samsung QLED-tv gebruikmaakt van een LED-beeldscherm met Samsung Quantum dot technologie.

QLED vs OLED

Waar OLED-schermen pixels gebruiken die zichzelf verlichten, wordt bij QLED een speciale laag met Quantum dots (nanokristallen) over het LCD-panel heen geplaatst. De nanokristallen in het beeld geven kleuren nauwkeuriger weer. Daarvoor gebruikt Samsung verfijnd materiaal, wat ook weer voor een hogere helderheid en beter contrast zorgt . Maar wat is QLED? Samsung gebruikte de Quantum dot technologie eerder al in zijn SUHD-tv's, waarvan de QLED-tv's eigenlijk een nieuwe generatie vormt. Hierin zijn diverse verbeteringen doorgevoerd voor een nog betere kijkervaring.
Samsung Q Style

QLED TV: de stijlvolle oplossing

QLED TV's zijn de perfecte oplossing voor mensen die naast een geweldige tv een toestel willen die perfect in het interieur past. De man kiest vaak voor een zo groot mogelijk toestel, de vrouw wil juist dat de tv niet te veel in het zicht komt te staan. Daarnaast mogen er geen lelijke kabels in het zicht staan. Samsung lost dit nu op met twee slimme uitvindingen.

Ambient Mode

De tv's worden steeds groter en daardoor heb je een steeds groter zwart vlak aan je wand. Om dit op te lossen introduceert Samsung dit jaar de Ambient Mode. Met deze speciale instelling (en knop op je afstandsbediening) zorg je er voor dat de tv de achtergrond van je muur overneemt. Door éénmalig via een App een foto van je muur te maken zorg je dat de tv in de Ambient Mode één wordt met je interieur. Daarom zegt Samsung: We kijken graag tv, maar zien hem liever niet.

Samsung Qled Ambient Mode 

One visible connection

Een grote ergernis bij veel tv's zijn de vele kabels die je in het zicht ziet. Dit lijkt altijd slordig en is lastig weg te werken. Samsung komt met de perfecte oplossing voor dit probleem. Vanuit de tv loopt slechts één kabel naar een speciaal kastje waar alle randapparatuur op wordt aangesloten. Op deze manier heb je nooit meer lelijke kabels in het zicht. 

Samsung Qled tv

Het beste van het beste: Samsung QLED Q9F

Het absolute neusje van de zalm is de QLED Q9F. Naast alle geweldige eigenschappen die de andere QLEDs ook bezitten blinkt de Q9F-serie uit in de beste zwartwaarden en het beste contrast. Dit geeft het perfecte plaatje, het beste beeld dat op dit moment mogelijk is bij Samsung. De Ultra Black Elite techniek is een speciale reflectielaag die zorgt voor minder weerspiegeling. Hierdoor zie je meer contrast. Direct Full Array Elite zorgt ervoor dat lichte en donkere beelden beter kunnen worden aangestuurd. Hierdoor is zwart ook echt zwart waardoor de overige kleuren nog beter uitkomen. 

Samsung Q Style

Samsung Smart tv

Word je ook zo gek van al die verschillende afstandbedieningen? Samsung heeft daarvoor een oplossing bedacht: de Samsung One Remote Control. Met deze slimme afstandbediening bedien je niet alleen je televisie, maar ook al je andere apparaten. Ook krijg je hiermee een snelle toegang tot al je bronnen. Helemaal handig de Samsung Smart View app zorgt voor een perfecte samenwerking met de smartphone. In de app heeft Samsung in 2017 namelijk dezelfde gebruikersinterface gegeven als je televisie. Op die manier bedien je de QLED tv vanaf je smartphone zoals je gewend bent.

Natuurlijk biedt het Samsung smart-tv platform, dat draait op het Tizen besturingssysteem, tal van mogelijkheden. Via de handige Smart Hub is het mogelijk om razendsnel een app te vinden en openen. Het aanbod van applicaties is ruim en populaire applicaties als YouTube en Netflix zijn vanzelfsprekend beschikbaar. Bij deze diensten kun je ook genieten van 4K Ultra HD- en HDR-beelden. Apps die niet vooraf geïnstalleerd zijn kun je opzoeken in de store en alsnog downloaden. Heb je foto's, video's of muziek op je smartphone? Via wifi stream je het allemaal probleemloos naar het grote scherm waar het ongetwijfeld indruk maakt.

Q Smart

Nu op de markt

Deze nieuwe QLED-tv's uit 2018 zijn uiteraard bij TVQ.nl te bestellen. De Samsung Q9-serie, Samsung Q8-serie en Samsung Q7-serie zijn voorzien van de nieuwe techniek. Liever live bewonderen? Kom dan de modellen bekijken in onze showroom.

Televisies

Q9F-serie

De Q9F-serie is verkrijgbaar als 55, 65 en 75 inch televisie. Deze absolute topmodellen hebben de beschikking over een plat beeldscherm en een prachtig design.


Q8C-serie

Wie liever een gebogen scherm wil hebben kan kiezen voor de Q8C-serie, die verkrijgbaar is in de inchmaten 55- en 65-inch. Het design is zilverkleurig en bijzonder stijlvol afgewerkt.


Q8F-serie

Met de tv's uit de Q8F-serie heb je de nodige entertainment binnen handbereik. De tv's uit deze serie zijn beschikbaar in een 55-inch en een 65-inch model.


Q7F-serie

De Q7F-serie wordt gekenmerd door een plat design met een zwarte achterkant en metalen voet. Deze serie wordt geleverd in drie inchmaten: 55-, 65- en 75-inch.


Q6F-serie

Wil je een wel QLED-tv, maar niet te veel geld uitgeven, dan is de Q6F-serie iets voor je. Deze toestellen worden geleverd zonder One Visible Connection, maar met de Clean Cable Solution. Naast een 55- en 65-inch model is er ook een 49-inch versie verkrijgbaar. 


Samsung QLED-tv

 

 

Terug