Smart speakers met spraakbesturing

Smart speakers, we zien ze steeds meer. Steeds meer merken brengen namelijk slimme speakers op de markt. Het begint zelfs te lijken alsof veel merken zich 'opeens' massaal richten op de productie van deze luidsprekers. De speakers zijn voorzien van een slimme assistent. Waar de ene speaker is uitgerust met Alexa van Amazon, is de ander voorzien van Google Assistent. Dit kan per merk, maar zelfs per speaker verschillen.

Merken met slimme speakers

Tot op heden richtten vooral merken als Google en Amazon zelf op de productie van slimme speakers. Binnenkort zijn ze echter ook beschikbaar bij merken als Onkyo, JBL, Sony, Pioneer en Panasonic. De speakers zijn voorzien van een ingebouwde microfoon, waardoor je ze met je stem aanstuurt.

Panasonic SC-GA10 Google Assistant

Deze smart speakers gaan echter veel verder dan alleen het afspelen van muziek en de mogelijkheid om ze te bedienen met je stem. Al je andere smart apparaten zoals thermostaat en verlichting zijn ook te koppelen aan de speakers. Eenmaal verbonden reageren ook deze apparaten op de commando's die je de speaker geeft. Voordeel voor de merken die zich pas sinds kort richten op de productie van slimme speakers is dat ze gebruik kunnen maken van de bestaande systemen als Alexa en Google Assistant.

Nederlandse commando’s

Helaas reageren de slimme speakers [nog] niet op de Nederlandse taal. Commando's geven in het Nederlands heeft dan ook weinig zin. De verwachting is dat we begin volgend jaar wel onze commando's in het Nederlands aan de speakers kunnen geven aan de speakers die voorzien zijn van Google Assistant. Wanneer we met Alexa kunnen communiceren is nog niet bekend.

Personal assistant

Siri, iedereen kent de personal assistant van Apple. Hiermee zijn Alexa en Google Assistant eigenlijk wel te vergelijken. Alleen zijn Alexa en Google Assistant voor het gehele huis te gebruiken en Siri alleen voor je Apple-producten. Alexa is hierbij een open source-systeem. Hierdoor koppel je apparaten van verschillende merken aan elkaar.