Eerste kennismaking met Sonos PLAYBASE

Enkele weken na de introductie kreeg TVQ de kans om kennis te maken met de Sonos PLAYBASE, het nieuwste product van het populaire multiroommerk dat het geluid van je televisie sterk moet verbeteren. Tijdens een dealershow in Hilversum gaf Sonos tekst en uitleg over de Playbase, die verkrijgbaar is vanaf 4 april 2017.

Huiskamer

De verschillende Sonos dealers werden ontvangen in een fraaie woonkamersetting, opgebouwd in een oude schuur. Logisch, want de PLAYBASE zal bij ongeveer alle gebruikers een belangrijke plek in de woonkamer krijgen. Het apparaat is gemaakt om onder de voet van een televisie geplaatst te worden (de speaker is het best te omschrijven als een soundplate of soundbase), dus dat heeft Sonos ook gedaan. Zowel de witte als zwarte variant werden getoond, beide onder de voet van een televisie en op een wit tv-meubel. Direct valt het minimalistische en platte design op, dat vooral opvalt door niet op te vallen. Sonos is er zonder twijfel opnieuw in geslaagd om een strak design te maken dat moeiteloos is op te nemen in elk interieur. Voor wie de Sonos PLAYBAR té veel aanwezig vindt voor zijn woonkamer, is de PLAYBASE een logisch alternatief.

Sonons PLAYBASE zwart

De zwarte Sonos PLAYBASE past perfect bij een zwarte televisie.

Compact maar krachtig

Als Sonos dealer ben je natuurlijk niet alleen geïnteresseerd in design, want uiteindelijk draait het vooral om geluid. Sonos heeft drie jaar lang gewerkt aan de PLAYBASE. Trots laten ze dan ook dat zien wat zich onder de 'motorkap' bevindt. Het is een wirwar van hoogwaardige apparatuur die samen moet zorgen voor een unieke luisterervaring vanuit een compacte behuizing met een hoogte van slechts 5,8 centimeter. En inderdaad, het geluid is echt verrassend goed bij zowel films als muziek. De ingebouwde woofer zorgt voor krachtige lage tonen, handig wanneer je besluit geen SUB aan je Sonos verzameling toe te voegen. Hoewel de PLAYBASE niet erg breed is hoor je toch een duidelijk stereo-effect, iets wat zeker niet onbelangrijk is.

De Sonos familie

Natuurlijk is de PLAYBASE geschikt om samen te werken met andere speakers uit de Sonos familie. Veel gebruikers gaan waarschijnlijk kiezen voor een 5.1 opstelling in de woonkamer. Hiervoor dient de PLAYBASE uitgebreid te worden met een SUB en twee PLAY:1, PLAY:3 of PLAY:5 speakers. Vanzelfsprekend kan alles aangestuurd worden met de Sonos app op de smartphone. Gemak bij zowel de installatie als het gebruik is een speerpunt van Sonos en met de komst van dit nieuwe product blijft dat gehandhaafd. Voor het koppelen met de tv hoeft alleen de optische kabel gebruikt te worden. Vervolgens kun je het volume gewoon met de afstandsbediening van je televisie bijstellen.

Sonos PLAYBASE Wit

De witte Sonos PLAYBASE vormt een mooi geheel met een wit meubel.

Wake up the silent home

Sonos combineert de komst van de PLAYBASE met de introductie van een nieuwe reclamecampagne: Wake up the silent home. Met de campagne wil Sonos benadrukken dat we thuis weer samen van muziek moeten gaan genieten. We zijn bijna 24/7 aan het werk en duiken doorlopend weg in de schermen van onze smartphones en tablets. Als we al van muziek genieten, lopen we tegen problemen aan met te ingewikkelde muziekinstallaties of kiezen we voor 'a-sociaal luisteren' met een koptelefoon. Sonos bestrijdt deze problemen met eenvoudig te bedienen speakers die uitstekende geluidskwaliteit laten horen. Zo kunnen we samen in de woonkamer genieten van muziek, wat volgens onderzoekers ten goede zou komen aan onze stemming en relaties.

Bestel nu de Sonos PLAYBASE of een andere Sonos speaker.