IFA 2016: Samsung lanceert officieel HW-K950 soundbar

Eerder dit jaar was hij al gespot, maar vandaag is de HW-K950 soundbar met Dolby Atmos officieel gelanceerd voor Europa. Deze nieuwe soundbar zorgt voor een Dolby Atmos-effect, dankzij kleine speakers die geluid via het plafond en de muren laten terugkaatsen.

Nieuwe Samsung soundbar met Dolby Atmos

De HW-K950 van Samsung heeft een 5.1.4 kanaalsysteem. De in totaal 15 speakers zijn verdeeld in verschillende groepen: main speaker set, rear speakers en subwoofer. Het geluid wordt door de soundbar zowel horizontaal als verticaal geprojecteerd. Zo gaat het geluid mooi door de hele ruimte.

 

 

In een zogenoemde Dolby Atmos opstelling hangen er ook speakers aan het plafond. Natuurlijk heeft dit voor de meeste mensen niet de voorkeur. Daarom zijn er nu luidspreakers die geluid wel richting het plafond sturen en laten weerkaatsen, zodat het geluid alsnog vanaf boven komt. Het is dus niet alleen een soundbar, want je hebt ook nog twee losse speakers aan de achterkant én een draadloze subwoofer.

Makkelijk in gebruik

Bij de Samsung HW-K950 staat gebruiksgemak hoog in het vaandel. Zo wordt het ondersteund door zowel Bluetooth als Wifi. Bediening verloopt via je smartphone of tablet, met de Samsung Multiroom app.
Binnenkort verkrijgbaar


Eigenlijk was de release van de soundbar in winkels al eerder gepland, maar vandaag heeft Samsung gemeld dat de speaker binnenkort naar Nederland komt. De prijs zal dan liggen rond de €1499. Je krijgt dan naast de soundbar, ook twee luidsprekers voor de achterzijde. Die zijn gekoppeld door een kabel, maar communiceren wel zonder kabel met de soundbar.