Sony en Panasonic willen 8K in 2020

De Aziatische website Nikkei meldt dat Sony en Panasonic in 2020 willen beginnen met de verkoop van 8K Ultra HD-tv's. De komende jaren wordt daarom nauw samengewerkt met de Japanse omroep NHK die momenteel experimenteert met 8K tv-uitzendingen.

Vier keer scherper

Sinds enkele jaren zetten tv-fabrikanten vol in op de verkoop van 4K Ultra HD-tv's die vier keer scherper beeld leveren dan Full HD-tv's. 8K is weer vier keer scherper dan 4K waardoor het detailniveau nog hoger ligt, al is dit met name goed zichtbaar op grotere beeldschermen.

8K Ultra HD-tv in 2020 van Sony en Panasonic

Tokyo 2020

De Japanse omroep NHK wil de Olympische Spelen van 2020 in 8K kwaliteit uitzenden. Het is daarom geen verrassing dat juist de Japanse tv-fabrikanten bijpassende televisies gaan maken. Ook de ontwikkeling van camera's en compressietechnieken voor 8K-beelden krijgen prioriteit.

Marktaandeel terugwinnen

In het verleden behoorden Sony en Panasonic tot de absolute top wat betreft tv-productie. Fabrikanten als LG en Samsung hebben na het jaar 2000 echter sterk terrein gewonnen. Door voorop te lopen met de ontwikkeling van 8K hopen de Japanse merken weer terrein terug te winnen.