IFA 2016: nieuwe Party Speakers van Sony

Sony heeft op de IFA 2016 bekendgemaakt later dit jaar twee nieuwe Party Speakers uit te brengen. Ze zijn volgens het bedrijf zeer geschikt om naar EDM (Electronic Dance Music) nummers te luisteren.
Aan boord van deze speakers is ook de Extra Bass technologie, wat de bass in muziek nog meer naar voren moet brengen. Vanaf oktober dit jaar moeten de twee speakers - de GTK-XB5 en de MHC-V77DW - op de markt verkrijgbaar zijn.

GTK-XB5 Sony Party Speaker

De nieuwe GTK-XB5 en de MHC-V77DW zijn bedoeld voor feestjes. Daarbij is de eerste GTK-XB5 het meer handzamere model, met een behuizing die 20% kleiner is dan zijn voorganger. Dit model krijgt een prijs van €250.


MHC-V77DW Sony Party Speaker

Heb je meer over of te besteden voor goed geluid, dan is daar de MHC-V77DW. Je betaalt hier ongeveer €700 voor, maar dat is ook zeker terug te merken in het geluid en de extra functies. Deze nieuwe luidspreker heeft namelijk een ingebouwde Wi-Fi adapter. Hiermee verbind je eenvoudig verschillende speakers met elkaar en stream je vervolgens muziek naar deze speaker(s).
Deze variant bevat tevens een speciale verlichtingsfunctie: deze reageert op de muziek die wordt afgespeeld op de luidspreker. De MHC-V77DW is geschikt voor de (grotere) tuinfeestjes, want de bovenzijde van de luidspreker is spatwaterdicht. Mocht er dus een keer drinken overheen vallen, dan is de speaker niet gelijk stuk.