IFA 2016: wat kunnen we verwachten?

Vrijdag 2 september is het weer zover: IFA 2016 in Berlijn gaat van start. De beurs in Berlijn wordt door veel fabrikanten van entertainment gebruikt voor de aankondiging van nieuwe producten en features. In de aanloop naar de beurs hebben we al veel geruchten kunnen lezen, dus de verwachtingen zijn hoog.

Nog twee nachtjes slapen en dan is het zover voor consumenten. Dan opent IFA de deuren voor het grote publiek. Van vrijdag 2 tot woensdag 7 september kunnen consumenten kennis maken met de nieuwe producten waar fabrikanten met hartenlust aan gewerkt hebben. Voor de pers en de media is het twee dagen eerder al mogelijk om een glimp op te vangen van de tv’s en speakers die getoond gaan worden aan het grote publiek.

 

Een voorproefje

Niet ieder merk wacht echter tot de opening van de beurs om de producten aan het grote publiek te laten zien. Zo hebben Sonos en Denon op 30 augustus al enkele nieuwe mogelijkheden naar buiten gebracht.

Zoals verwacht gaat Sonos luisteraars nog meer gemak bieden door de toevoeging van spraakbediening en de integratie van apps die zijn ontwikkeld door externe partijen, zoals Spotify Connect. De Sonos speaker is hierdoor te bedienen vanuit de Spotify app.
Ook heeft Sonos laten weten binnenkort te komen met een nieuwe uitvoering van de bestaande SUB. Deze was voorheen alleen in het zwart te koop, maar zal binnenkort ook verschijnen in het wit. De lancering staat gepland voor later dit jaar. We verwachten dat de prijs gelijk zal zijn aan de zwarte variant. IFA 2016 gaat ons meer nieuws hierover brengen. 

Denon bleef lang geheimzinnig over de nieuwe functie, maar op 30 augustus kregen we eindelijk meer duidelijkheid. Het merk gooit het over een andere boeg dan Sonos en komt daadwerkelijk met een nieuw product. Denon, dat tegenwoordig vooral bekend staat om zijn HEOS-luidsprekers, voegt receivers toe aan het assortiment die tevens zijn uitgerust met HEOS. De nieuwe receivers van het merk zullen vanaf oktober beschikbaar zijn.

De verwachtingen

Op de beurs kunnen we echter nog veel meer van de nieuwste features en mogelijkheden bewonderen. Naast multiroom is er ook veel te bekijken op het gebied van tv's en virtual reality. Zo zijn onder meer, Samsung LG en Panasonic van de partij met de nieuwste 4K Ultra HD-schermen en zal ook aandacht worden besteed aan HDR. Op de beurs worden ook de ‘next generation’ tv’s getoond. Deze beeldschermen hebben een resolutie van 8K Ultra HD. Verder zullen onder andere meer home cinema producten worden getoond die zijn uitgerust met Dolby Atmos en DTS:X.