LG Dealer Event 2017

De specialisten van TVQ hebben het LG Dealer Event bezocht op maandag 13 maart in Utrecht. Dit event stond in het teken van het presenteren van LG zijn nieuwste innovaties, waarbij één product er uit sprong: De LG OLEDW7V Wallpaper-tv. Deze extreem platte OLED-tv plak je aan de muur en wordt daarom nu al gezien als één van de meest innovatieve producten van 2017. Naast dit topmodel verschijnen er nog een flink aantal andere nieuwe LG tv's en soundbars, die we ook hebben bekeken.

 LG OLED W7

LG OLED W7 tv: Wat is er zo bijzonder?

LG communiceerde direct na de allereerst presentatie tijdens CES 2017 al dat deze televisie een foto aan de wand lijkt. Dat hebben wij tijdens het LG Dealer Event zelf ondervonden, want veel platter tegen de muur dan dit gaat het niet worden. De televisie is zo dun en zo licht, dat je het direct op de muur kunt monteren, zonder behulp van een beugel. Je bevestigt de tv namelijk aan een magneetstrip die je aan de muur bevestigt, waardoor je een geweldige afwerking hebt. Het maakt bij de LG OLED-tv ook niet uit vanaf welke kant je kijkt; vanuit elke hoek is het beeld geweldig, door het innovatieve ontwerp van LG. Wanneer de televisie uit staat, lijkt hij gewoon te verdwijnen in de muur. Hoe het is gelukt om de tv zo dun te maken? Alles wat normaal op een tv zit aan aansluitingen en overige hardware, heeft LG in de meegeleverde soundbar verwerkt. Het enige wat nodig is om hier een koppeling te maken tussen scherm en de rest, is een flinterdun draadje die van de tv naar de soundbar loopt. Geen wonder dat de tv de award 'Best of the Best' op de CES 2017 in Las Vegas heeft gekregen.

 LG OLED W7

Kleuren lijken tot leven te komen

De voordelen van de OLED-techniek zijn duidelijk te zien bij deze tv. Zwart is bij de LG Signature OLEDW7V ook écht zwart. Wanneer je hierbij kleuren laat zien, lijken zij door het contrast van het beeld af te springen. Beelden komen tot leven; dat hebben we zelf ondervonden tijdens het LG Dealer Event. De televisie ondersteunt diverse HDR-formaten, zoals Dolby Vision, HDR10 en HLG. De twee laatstgenoemde formaten worden door de tv ook nog eens verbeterd met zogenaamde Active HDR-techniek. Het gevolg is dat je details nog beter ziet, ook in lichte en donkere delen van scènes. Niet onbelangrijk is tot slot dat LG de helderheid ten opzichte van eerdere OLED-modellen sterk heeft verbeterd, wat ten goede komt aan de realistische weergave van beelden.

Soundbar voor een complete bioscoopervaring

De meegeleverde soundbar is in feite het basisstation van de tv waarin alle aansluitingen, zoals HDMI en USB, zijn ondergebracht. Echter moet niet vergeten worden dat het apparaat ook heerlijk geluid produceert. Daardoor wordt de hoge beeldkwaliteit gecombineerd met een optimale luisterervaring. De soundbar beschikt over enkele naar boven gerichte speakers, waardoor je luistert naar prachtig Dolby Atmos geluid. Dit zorgt voor een ruimtelijk effect waarbij het geluid zelfs van boven lijkt te komen. Er is geen enkele twijfel dat het geluid vele malen beter klinkt dan de speakers van een gemiddelde televisie. Met de LG OLEDW7V-serie haal je dus een complete bioscoopervaring in huis, zonder te hoeven investeren in losse speakers.

WebOS voor extra vermaak

Heeft de tv-gids niets te bieden? Geen probleem, want met het WebOS smart-tv platform heb je toegang tot een eindeloos aanbod van content. Natuurlijk zijn alle populaire apps ingebouwd, zoals Netflix, YouTube, NPO Gemist en veel meer. Het WebOS-systeem is inmiddels beland bij versie 3.5. LG heeft enkele nieuwe functies toegevoegd. Zo kun je sneltoetsen toewijzen aan je afstandsbediening. Stel bijvoorbeeld in dat je YouTube opent door lang op de 1 te drukken, of kies de 3 als sneltoets voor RTL XL. Verder is het nu mogelijk om in te zoomen op delen van het beeld en dit eventueel op te nemen op USB. De belangrijkste voordelen van WebOS blijven echter de overzichtelijke menustructuur en hoge snelheid.

LG OLED W7

Bediening

De tv wordt aangestuurd met de LG Magic Remote. Je vindt een premium versie van deze afstandsbediening in de verpakking. Natuurlijk doet de afstandsbediening gewoon wat je mag verwachten, maar er zijn ook speciale mogelijkheden. Je kunt het apparaatje bijvoorbeeld als aanwijzer in beeld gebruiken. Ook is spraakbesturing ingebouwd in de Magic Remote van LG. Op je Android of iOS smartphone kun je daarnaast een remote app downloaden en zo je toestel aansturen via wifi.

Zoals je kunt lezen, waren we nogal enthousiast en onder de indruk door de LG OLEDW7V-tv. Over enkele weken is de televisie ook voor consumenten te bestellen bij TVQ. Er kan gekozen worden uit een 77 inch-versie (LG OLED77W7V) of 65 inch-versie (LG OLED65W7V).

Overige OLED-modellen

Natuurlijk is de OLEDW7V-serie indrukwekkend, maar LG komt dit jaar ook met OLED-tv's die je niet aan de muur hoeft te plakken. De OLEDG7V-, OLEDE7V- en OLEDC7V-series worden daarbij bestempeld als de premium modellen. Stuk voor stuk zijn ze geschikt voor Active HDR en Dolby Vision, hebben ze WebOS 3.5 aan boord en ondersteunen ze Dolby Atmos geluid. Terwijl de OLEDG7V en OLEDE7V een zogenaamd Picture-on-Glass design hebben, krijgt de OLEDC7V een Blade Slim ontwerp. De G7V zal verkrijgbaar zijn als 77 inch en 65 inch-model, terwijl bij de C7V en E7V gekozen kan worden uit 65 inch en 55 inch.

Super UHD-tv

Op het event toonde LG ook zijn nieuwe Super UHD-tv's. Dit zijn premium LED-tv's die zijn uitgerust met zogenaamde Nano Cell-technologie voor een verbeterde kleur- en contrastweergave. De tv's beschikken over een 4K-resolutie en ondersteunen HDR. De SJ950V-serie en SJ-850V-serie zijn geschikt voor Dolby Vision HDR. Net als de OLED-modellen worden ook de UHD-tv's van LG geleverd met WebOS 3.5, de nieuwste versie van LG zijn eigen smart-tv platform. We zien dat de beeldkwaliteit van de verschillende modellen indrukwekkend is, net als het prachtige design. De televisies zijn fraai afgewerkt in een aluminium stijl en staan op een prachtige standaard.

Beter geluid bij de televisie

Soundbars zijn populair omdat ze een compacte oplossing bieden voor iedereen die beter tv-geluid wil. Het was daarom geen verrassing dat LG weer een aantal nieuwe modellen liet zien tijdens de dealershow. Het topmodel van 2017 is de LG SJ9, een soundbar die Dolby Atmos geluid produceert. Met naar boven gerichte speakers wordt een effect gecreëerd waarbij het geluid ook uit de lucht lijkt te komen. De soundbar, die er bijzonder stijlvol uitziet, wordt geleverd met een losse subwoofer en heeft wifi en bluetooth ingebouwd. Dat geldt ook voor de LG SJ8, maar dit model heeft geen Dolby Atmos ondersteuning. LG toonde tot slot nog de SJ2, een voordelig instapmodel. Deze soundbar is gemaakt voor tv's met een minimale afmeting van 40 inch en heeft geen losse subwoofer.

Levertijden

De nieuwe tv's en soundbars moeten in april in de winkels beschikbaar komen, met uitzondering van de OLEDW7V-serie, die in juni verschijnt. Schrijf je onderaan deze pagina in voor de nieuwsbrief zodat wij jou op de hoogte kunnen houden!