LG komt met nieuwe soundbars en blu-ray speler

LG introduceert in 2018 diverse nieuwe soundbars. Naast topmodellen met ondersteuning voor Dolby Atmos verschijnen ook modellen met minder toeters en bellen. Verder komt er één nieuwe 4K Ultra HD blu-ray speler van het Koreaanse merk. TVQ heeft een deel van de nieuwe apparaten vast kunnen bekijken op een evenement van LG in Naarden.

LG SK10Y

De LG SK10Y is het vlaggenschip van de LG 2018 soundbars. Dit 5.1.2 kanaals model is precies breed genoeg (144 centimeter) om te passen bij een 65 inch tv van LG. Een aparte subfwoofer is inbegrepen. Met een los verkrijgbare standaard kan de soundbar perfect aangesloten worden op enkele LG tv's. De normale standaard van de televisie is dan niet meer nodig. Het geluid is ontwikkeld in samenwerking met audiospecialist Meredian. Je luistert naar kraakhelder Dolby Atmos geluid, mede dankzij de naar boven gerichte speakers die geluid via het plafond weerkaatsen. LG brengt een setje met surroundspeakers uit dat los verkrijgbaar zal zijn. Hiermee kan de surroundopstelling volledig gemaakt worden. De soundbar heeft zowel wifi als bluetooth aan boord en streamen kan via Chromecast.

LG SK10Y

De LG SK10Y soundbar past perfect bij 65 inch tv's.

LG SK9Y

Ook de LG SK9Y levert een Dolby Atmos luisterervaring. Dit 5.1.2 kanaals model is 120 centimeter breed en daarmee wat kleiner dan zijn grote broer (de LG SK10Y), maar wordt eveneens geleverd met een krachtige subwoofer. De soundbar past het best bij tv's vanaf 55 inch. Muziek streamen kan via wifi met Chromecast. Ook een bluetooth verbinding opzetten is geen probleem. De soundbar beschikt over diverse aansluitingen waaronder HDMI. Dankzij 4K Pass Trough kun je externe apparaten koppelen aan de soundbar en zo 4K beeld doorzenden naar de tv. De LG SK9Y is ook uitbreidbaar met een set LG surroundspeakers.

LG SK8

De LG SK8 is een voordeliger alternatief ten opzichte van bovenstaande modellen. Deze 2.1 kanaals soundbar heeft geen naar boven gerichte speakers, maar kan desondanks virtueel Dolby Atmos geluid weergeven. Met een breedte van 106 centimeter is dit model weer een stukje smaller. En geschikt voor tv's vanaf 49 inch. Een draadloze subwoofer is inbegrepen. Het streamen van muziek doe je met Chromecast via wifi, of je gebruikt bluetooth. Het vermogen van de soundbar bedraagt 160 Watt, de subwoofer levert daarbij nog 200 Watt. De LG SK8 is geschikt voor hi-res audio en kan Dolby TrueHD verwerken.

LG SK6F

De afmetingen van de LG SK6F zijn gelijk aan de LG SK8. Wat is dan het verschil? Het apparaat is niet compatibel met Dolby Atmos en Dolby TrueHD. Ook kan de LG SK6F geen geluid opwaarderen naar hi-res kwaliteit. Hi-res audio afspelen kan dan weer wel.

LG SK5

Deze soundbar met subwoofer kun je zien als een instapmodel. Er is geen wifi ingebouwd, dus streamen kan alleen via bluetooth. De soundbar is 89 centimeter breed en past daardoor het best bij televisies van 40 inch en groter. Het 2.1 kanaals systeem levert een totaalvermogen van 360 Watt.

LG SPK8-S

De LG SPK8-S is een set van twee draadloze surroundspeakers, die gekoppeld kan worden aan de LG SK10Y of LG SK9Y. Elke speaker heeft een vermogen van 70 Watt.

LG Surround kit

De nieuwe surroundspeakers sluiten aan op de SK10Y en SK9Y.

LG UBK90

In 2017 lanceerde LG met de UP970 zijn eerste 4K UHD blu-ray speler. Met de LG UBK90 verschijnt er in 2018 een opvolger. Natuurlijk is de speler geschikt voor 4K Ultra HD blu-ray schijfjes, maar ook normale blu-rays, cd's en dvd's speel je probleemloos af. Er zijn twee HDMI-uitgangen. Indien gewenst kun je daardoor beeld en geluid apart uitvoeren. Het systeem is geschikt voor zowel HDR10 als Dolby Vision voor een optimale kijkervaring. Ook Dolby Atmos geluid wordt verwerkt door de LG UP970. Voor het verkrijgen van een netwerkverbinding zijn zowel wifi als een ethernetaansluiting ingebouwd. Dit maakt het mogelijk om apps van Netflix en YouTube te gebruiken.

LG UBK90

De LG UBK90 is de opvolger van de LG UP970.

Beschikbaarheid

Alle nieuwe modellen verschijnen in de loop van het voorjaar, de prijzen zijn nog niet bekend. Alle genoemde specificaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen.