LG brengt Technicolor en Dolby True HD naar 2017 OLED-tv's

LG rolt momenteel een nieuwe firmware-update uit waardoor Technicolor en Dolby TrueHD beschikbaar komen voor de 2017 OLED tv’s. De Dolby TrueHD-ondersteuning zorgt voor beter geluid en Technicolor heeft positieve invloed op het beeld. De update wordt momenteel uitgerold en is binnenkort bij alle gebruikers van een 2017 OLED tv van LG beschikbaar.

Dolby (Atmos) TrueHD

De 2017 OLED tv’s van LG krijgen ondersteuning voor Dolby TrueHD audio. Dit zal beschikbaar zijn in 5.1, 7.1 en Atmos. Tot nu toe beschikten de tv's wel over Dolby Atmos, maar ging er kwaliteit verloren door het gebruik van lossy bestanden. Met Dolby TrueHD is dat verleden tijd en dat heeft positieve gevolgen voor de geluidskwaliteit. 

Technicolor

De firmware-update zorgt tevens voor Technicolor. Dat is een voorinstelling van het beeld die door experts is gemaakt en die zorgt voor optimalisatie van de kleurinstellingen. In eerste instantie komt Technicolor alleen beschikbaar voor LG’s 2017 OLED tv’s, later wordt de update echter ook uitgerold naar LG’s 2017 UHD LCD-LED tv’s.

Firmware-update

De firmware-update gaat door het leven onder de code 04.70.06 en wordt deze maand uitgerold naar de B7V-serie (niet verkrijgbaar in Nederland), de C7V-serie, de E7V-serie, de G7V-serie en de W7V-serie. Het kan even duren voordat de update bij iedereen beschikbaar is.