LG toont opnieuw transparant en oprolbaar scherm

De ontwikkeling op de markt van televisies staat verre van stil. Het produceren van buigzame televisieschermen is iets wat LG al enkele jaren bezighoudt. Inmiddels begint het er steeds meer op te lijken dat deze schermen binnenkort beschikbaar zullen komen. LG heeft namelijk opnieuw een oprolbaar scherm geproduceerd en aan het grote publiek getoond.

Oprolbaar en flinterdun

Het zijn niet zomaar schermen. Deze oprolbare televisie is transparant en is flinterdun, maar beschikt desondanks over een OLED-panel en een 4K Ultra HD-beeldresolutie. Beelden zijn dus gewoon in een haarscherpe kwaliteit te bekijken.

LG toont transparant en flexibel beeldscherm

Medio 2014 werd het eerste scherm getoond. Deze televisie had destijds een afmeting van 18 inch. Drie jaar later denkt LG groots. Met een scherm van 77 inch (bijna 2 meter) is het oprolbare display een stuk groter geworden. Het beeldscherm kan opgerold worden in een diameter van slechts 80 millimeter, zonder dat dit ten koste gaat van de werking.

Augmented reality

Deze schermen zijn uitermate geschikt bij augmented reality. Dit is een technologie waarbij de echte wereld (de realiteit) wordt verbonden met de virtuele wereld. Zo zou je het scherm bijvoorbeeld kunnen gebruiken om virtueel kleding te passen. Je kunt de televisie in diverse posities neerzetten. Zo is het mogelijk het scherm vlak neer te zetten, maar kun je hem ook in een curve neerzetten.