Panasonic brengt Hollywood naar je woonkamer in 2017

Panasonic presenteerde zijn nieuwe home entertainment line-up voor 2017 op 9 april aan dealers uit Noord-Nederland. De genodigden kregen na afloop een bakje popcorn mee met de tekst 'Hollywood to Your Home'. Met dit ludieke presentje en de bijbehorende slogan wil Panasonic laten zien dat we niet meer naar de bioscoop hoeven om met een bakje popcorn van films te genieten. De nieuwe tv's moeten je namelijk een bioscoopervaring bieden in de woonkamer, met beeldkwaliteit zoals de filmmakers het bedoeld hebben.

OLED-tv als vlaggenschip

Vorig jaar al bracht Panasonic een OLED-tv uit, maar dit model verscheen slechts in een beperkte oplage en haalde nooit de Nederlandse markt. Dit jaar komt daar verandering in. Als topmodel lanceert Panasonic in 2017 de EZW1004 OLED-serie, die verkrijgbaar zal zijn als 65 inch (TX-65EZW1004) en 77 inch (TX-77EZW1004, leverbaar rond september) model. De serie benut de voordelen van OLED optimaal, waardoor de kijker profiteert van subliem contrast en realistische zwartwaarden. De ingebouwde Studio Colour HCX2 processor is verantwoordelijk voor beeldverwerking op topniveau. Het THX-gecertificeerde scherm mag het Ultra HD Premium logo dragen en beschikt over een speciaal filter dat reflecties beperkt. Daardoor kijk je ook in een fel verlichte woonkamer naar realistisch beeld. De tv is voorzien van een ingebouwde soundbar, die is ontwikkeld door audiomerk Technics. Zonder externe geluidsapparatuur geeft de soundbar een krachtig en helder geluid weer, zo was zelfs achterin de zaal te horen tijdens de presentatie.

Panasonic TX-65EZW1004 OLED-tv

Met bloemen kun je altijd thuiskomen en met deze Panasonic TX-65EZW1004 eigenlijk ook wel. Dankzij de ultieme beeld- en geluidskwaliteit kijk je samen films op de bank alsof je in de bioscoop zit.

Een klein stapje lager in het assortiment vinden we de EZW954-serie, die eveneens is voorzien van een OLED-paneel. Ten opzichte van de EZW1004 is de anti-reflectie filter weggelaten en is er geen ingebouwde soundbar. Wel beschikt de serie over dezelfde krachtige processor. Bij deze serie kan gekozen worden uit een 55 inch (TX-55EZW954) en 65 inch (TX-65EZW954) model.

Panasonic 2017 LED-tv's combineren beeldkwaliteit en design

Op het gebied van LED-tv's brengt Panasonic een aantal nieuwe series uit. Opvallend is de EXW784-serie, die eveneens is uitgerust met de sterke Studio Colour HCX2 beeldprocessor. Het Cinema Display van de serie levert hoge helderheid, een breed kleurenspectrum en diepe zwartwaarden. Zowel HDR10 als HLG (De toekomstige HDR-standaard voor tv-uitzendingen) worden ondersteund. Uniek zijn de tv's wat betreft design, aangezien de standaard kan draaien en in hoogte bijgesteld kan worden. Dit maakt het makkelijker om de ideale kijkhoek te bepalen. Ook kun je de tv zowel op de grond plaatsen als op een meubel, terwijl muurbevestiging met een muurbeugel natuurlijk ook nog steeds een optie is. Verderop in het nieuwe assortiment vinden we onder meer de EXT686-serie, die moeiteloos 4K HDR-beelden toont. Wel moet deze serie het doen zonder Studio Colour HCX2 processor en verstelbare standaard.

Wie genoeg heeft aan een Full HD-beeldscherm kan ook terecht bij Panasonic. Er kan gekozen worden uit de ESW504S en ESW404 series. Het kleinste beeldscherm dat dit jaar verschijnt is de Panasonic TX-24ESW504 met een 24 inch (61 cm) HD-scherm. Panasonic mikt dit jaar vooral op het midden- en hoge segment, waardoor er op het gebied van kleine inchmaten niet of nauwelijks keuze is.

Panasonic TX-50EXW784

Als het een kip was stond hier een grapje over alle kippen op een stokje. Hoe dan ook, de EXW784-serie beschikt over een draaibare en in hoogte verstelbare standaard. Het bij ons geleverde model heeft een kruisvoet en niet de hier getoonde plaat.

Slimme functies met my Home Screen 2.0

Welke Panasonic 2017 televisie je ook kiest, elk model is voorzien van het my Home Screen 2.0 smart platform. Naast een ruim aanbod van apps zijn er nog enkele handige functies. Zo kun je met een druk op de knop je favoriete app openen, zowel met de afstandsbediening als met de smartphone app. Spraakbesturing is beschikbaar bij alle premium tv's, dus je hebt ook iets om tegen te praten als je alleen thuis bent. Een groot aantal modellen beschikt over TV Anywhere, een unieke eigenschap. Wanneer je toestel met internet verbonden is kun je overal ter wereld inloggen op het toestel en tv-uitzendingen bekijken op je tablet of smartphone. Daarnaast is er nog In House TV Streaming, wat het mogelijk maakt om het tv-signaal te streamen naar een andere geschikte Panasonic tv binnen hetzelfde (draadloze) netwerk. Zo kun je bijvoorbeeld een tv op de slaapkamer gebruiken zonder dat er een fysieke kabelaansluiting is.

Panasonic zet in op 4K UHD blu-ray

Steeds meer 4K HDR-content komt beschikbaar via streamingdiensten als Netflix, maar voor de echte liefhebbers is blu-ray nog altijd onmisbaar. Vorig jaar al verschenen de Panasonic DMP-UB900 en DMP-UB700 4K blu-ray spelers. Echte topproducten, maar wel met een fors prijskaartje. Nu verschijnt de Panasonic DMP-UB404, die met een adviesprijs van €349,- een betaalbaar alternatief vormt. Dit model levert dezelfde beeldkwaliteit als de topmodellen, maar beschikt bijvoorbeeld niet over een display en analoge audio-aansluitingen. Alle 4K blu-ray apparaten zijn voor zien van het Ultra HD Premium logo en beschikken over smart-functies. Ook wordt hi-res audio ondersteund, net als Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio.

Hollywood is meer dan beeld

Wat betreft beeldkwaliteit maakt Panasonic zijn slogan 'Hollywood to Your Home' wel waar, maar hoe zit het met geluid? Om je filmervaring verder te verbeteren bieden de Japanners een handig draadloos multiroom systeem in de ALL-series. Combineer de Panasonic SC-ALL70T soundbar en subwoofer met twee SC-ALL2 speakers voor draadloos 5.1 geluid bij de tv. De multiroom speakers beschikken over dezelfde mogelijkheden die we kennen van merken als Sonos en Heos. Je kunt de speakers aansturen vanuit een app en muziek streamen vanuit diverse bronnen. Nieuwe producten in de ALL-series verschijnen er echter niet in 2017.

Geen zin in een lange vliegreis naar Los Angeles? Bekijk dan nu alle Panasonic LED-tv's, Panasonic OLED-tv's, Panasonic 4K Blu-ray spelers en Panasonic speakers en haal Hollywood in huis.