Sonos krijgt spraakbesturing

Audiofabrikant Sonos heeft bekend gemaakt dat zijn multiroomsysteem spraakbediening krijgt. Zo kun je jouw luidspreker vertellen dat het geluid harder moet of welke muziek afgespeeld moet worden. Voor de spraakbediening werkt Sonos samen met Amazons spraakdienst Alexa.

Spraakbediening

Om spraakbediening te gebruiken heb je wel één van Amazons slimme speakers nodig. De Amazons Echo, Echo Dot en Amazon Tap zijn voorzien van de extra service. De luidsprekers zijn echter nog niet in Nederland verkrijgbaar, maar vermoedelijk gaat dat in 2017 veranderen. De spraakbediening is binnenkort beschikbaar voor gebruikers van de gesloten beta applicatie van Sonos.

Sonos spraakbesturing aangekondigd

Nieuwe ondersteuning

Sonos is ook met nieuwe ondersteuning voor Spotify Connect gekomen. Deze zal beschikbaar zijn in oktober voor de deelnemers van het Sonos-betaprogramma. Door deze ondersteuning kunnen Spotify-gebruikers de Spotify-app gebruiken om muziek af te spelen op een Sonos-luidspreker. Tussenkomst van de Sonos app is dan niet meer nodig. Het bedrijf is ook in gesprek met andere streamingdiensten.