Sonos presenteert nieuwe speaker

Sonos heeft voor het eerst in zijn bestaan een slimme speaker aangekondigd. Afgelopen woensdag toonde het bedrijf de Sonos One aan het publiek. De slimme speaker is met spraak te bedienen en maakt daarvoor in eerste instantie gebruik van Alexa van Amazon. In de toekomst volgt ondersteuning voor Google Assistant. De Sonos One is vanaf 24 oktober te koop voor een bedrag van 229 euro.

Mogelijkheden

Met de Sonos One luister je naar muziek van topkwaliteit en maak je gebruik van multiroom, net zoals we van de andere speakers van Sonos gewend zijn. Extra is echter dat de speaker je door middel van spraakbesturing helpt. Zo regel je eenvoudig de muziek en het volume. Daarnaast geeft de speaker je graag het laatste nieuws, updates over het verkeer in de buurt en zijn bijvoorbeeld Philips Hue-lampen aan te sturen door je stem te gebruiken. In Nederland komt de speaker eerst beschikbaar zonder spraakbesturing. Pas zodra ook de Nederlandse taal wordt toegevoegd, wordt de functie in Nederland geactiveerd. Tot die tijd stuur je de speaker gewoon aan via de bijbehorende app en de touch-knoppen aan de bovenkant van de speaker.

Sonos One TVQ

De Sonos One verschijnt in het zwart en wit.

Design

Zodra je de Sonos One voor het eerst ziet, komt het design je ongetwijfeld bekend voor. Deze slimme speaker kan gezien worden als een uitgebreide uitvoering van de PLAY:1. Beide speakers kennen hetzelfde design, al is de aanwezigheid van een microfoon en een microfoon-icoon nieuw voor de One.

AirPlay 2

De Sonos One maakt het voor iOS-gebruikers heel makkelijk om geluid naar speakers te streamen. De slimme speaker is voorzien van AirPlay 2, waardoor onder meer geluid van YouTube-video’s en Netflix-content over de speaker kan lopen. Sonos maakte tijdens de presentatie van de One ook direct bekend dat de ondersteuning voor AirPlay 2 door middel van een update in 2018 wordt toegevoegd aan de andere speakers uit zijn assortiment.

Exclusieve demonstratie

Nieuwsgierig geworden naar de Sonos One? Op zondag 29 oktober tussen 14 en 17 uur vindt in de showroom van TVQ en SoundStore een exclusieve demonstratie van de slimme speaker plaats. Een specialist komt die dag langs om alle mogelijkheden uit te lichten. De showroom bevindt zich op de Peizerweg 72C op de begane grond van het Vesta Woonforum.