Tweakers geeft LG G6 een 9

Techwebsite Tweakers is bijzonder enthousiast over de LG G6, een topmodel OLED-tv van het Koreaanse merk. De recensent van Tweakers roemt in zijn review met name de perfecte beeldkwaliteit, maar is ook enthousiast over het voor een platte televisie zeer sterke geluid. Tweakers geeft het toestel een 9 als cijfer en spreekt van de beste televisie die momenteel verkrijgbaar is. De G6 is beschikbaar in twee inchmaten, namelijk 65 inch (LG OLED65G6V) en 77 inch (LG OLED77G6V).

Beeldkwaliteit

OLED is volgens Tweakers de beste beeldtechniek voor televisies. Kleuren zijn realistisch te zien en zwart is ook echt zwart. Bij normale LED-tv’s wordt backlight gebruikt voor de verlichting, maar bij OLED zijn de pixels zelf de lichtbron. Tweakers constateert dat naast de zwartweergave ook het contrast erg realistisch is. Een groot voordeel is dat de televisie HDR-beelden kan vertonen. HDR-beelden blinken uit wat betreft contrast en dat sluit weer perfect aan bij de hoogwaardige capaciteiten van OLED om contrast te vertonen.

Geluid

Veel platte televisies produceren zwak geluid en dat vraagt om de aanschaf van extra geluidsapparatuur. De LG G6 is een uitzondering dankzij de ingebouwde soundbar aan de onderkant, die tevens fungeert als standaard. Het geluid is ontwikkeld door specialist Harman Kardon. Het testpanel van Tweakers is zeer te spreken over het geluid omdat het ruimtelijk klinkt en stemmen goed verstaanbaar zijn. Daarnaast kan het volume behoorlijk hoog gezet worden.

LG G6

Smart-tv

Het WebOS 3.0 smart-tv systeem is een uitstekend besturingssysteem met veel mogelijkheden. Voor het bedienen van en schakelen tussen diverse apps wordt een luxe versie van de LG Magic Remote meegeleverd. Dit is een speciale afstandsbediening met bewegingsdetectie die veel voordelen heeft ten opzichte van een normale afstandsbediening. Tweakers probeerde ook de LG TV Plus app die beschikbaar is voor iOS en Android. Deze app kan eveneens gebruikt worden als afstandsbediening. Tweakers gaf echter de voorkeur aan de luxe Magic Remote voor het aansturen van de G6.

LG Signature

De G6 is lid van de Signature lijn, een serie van luxe LG producten waaronder bijvoorbeeld ook een koelkast en wasmachine vallen. Tweakers erkent dat het toestel een uniek uiterlijk heeft dat zorgt voor een luxe uitstraling. De OLED-techniek maakt het mogelijk dat het beeld slechts vijf milimeter dik is. Voor wie design belangrijk vindt is deze tv dus een uitstekende optie.

Bestel nu de LG OLED65G6V of LG OLED77G6V.

Bekijk hier alle OLED-tv's